به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی مؤسسه بوستان کتاب، در آستانه عید ولایت، 17 عنوان اثر با موضوع عید سعید غدیر و حضرت علی(ع) که به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شده است.
کتاب «اعجاز بیان» یکی از این آثار است. این کتاب که مشتمل بر ترجمه و شرح دو خطبه «بدون الف» و «بدون نقطه» امیر مؤمنان علی(ع) است. محتوای خطبه «بدون الف» به سرنوشت انسان(خلقت و جهانبینی) مربوط میشود و خطبه «بدون نقطه» نیز به معادشناسی و ازدواج پیامبر اکرم(ص) و ام سلمه اشاره میکنند. البته این دو خطبه در نهجالبلاغه وجود ندارد؛ یکی از این خطبهها را امام رضا(ع) و دیگری از طریق روات دیگر نقل شده است.
این کتاب که به قلم جواد محدثی در 168 صفحه تألیف شده، تاکنون شش مرتبه منتشر شده است. اثر مذکور در قالب یک فرهنگ الفایی، عمدهترین دانستنیهای مرتبط با غدیر، شیعه، اهل بیت(ع)، امام علی(ع) و ولایت را با قلمی روان و خلاصه بیان کرده است که دانستن این موضوعات برای شیعیان مفید است.
این اثر که به قلم رضا فرهادیان ویژه نوجوانان در 55 صفحه به رشته تحریر در آمده، تا کنون دو مرتبه به چاپ رسیده است. در این نوشتار تلاش شده سیر واقعه به ترتیب و مستند با نثری ساده و گویا ارائه شود تا هر مخاطب جویای حق را در فضای معنوی حادثه قرار دهد و بوی خوش حقیقت آن واقعه ماندگار را استشمام کند.
این کتاب که اثر یونس حبیبی افروزی بوده که در 176 صفحه منتشر شده است. کتاب حاضر گذری اجمالی بر موضوعات مطرح شده در خطبه پیامبر اکرم(ص) در روز غدیر خم است که این خطبه از اعجاز خاصی برخوردار است.
کتاب حاضر که به قلم سید ابوالحسن مطلّبی در 328 صفحه منتشر شده، تاکنون چهار مرتبه به چاپ رسیده است. در قرآن کریم آیاتی است که بدر شأن و منزلت علی(ع) و ذکر برجستگیهای شخصیتی وی آمده است. این اثر تمامی آن آیات را به ترتیب، نقل و بر اساس منابع معتبر، شرح و تفسیر کرده است.
این اثر، به قلم محمد محمدرضایی در 128 صفحه منتشر شده که تا کنون چهار بار بازچاپ شده است. نویسنده در اثر حاضر کوشیده تا از میان کلمات امام، هشت برهان را احصا و شرح کند که عبارتند از؛ برهان معقولیت، برهان فطری، برهان صدیقین، برهان نظم، برهان علّی، برهان حدوث، برهان فسخ غرائم.
کتاب مذکور، نوشته جعفر شیخ الاسلامی در 64 صفحه منتشر شده که تاکنون شش بار منتشر شده است. در این مجموعه از میان انبوه روایات و گفتههای علی(ع) درباره دوستی - که در نهجالبلاغه و غرر الحکم و سایر منابع آمده – به انتخاب پرداخته است.
این مجموعه نوشته آیت الله احمد بهشتی در سه جلد منتشر شده است. جلد اول و دوم و سوم به ترتیب حاوی ۳۵ و ۴۷ ۲۲ خطبه از نهجالبلاغه میشود.
اثر محمدیعقوب بشوی در 160 صفحه در تیرماه 1401 همزمان با ایام عید سعید غدیر به چاپ رسید. اثر حاضر نیز با توجه به کثرت ارجاعات به فضایل علی(ع) در منابع اهل سنت، موضوع غدیر در قرآن را بررسی کرده است.
بر اساس پژوهشها و استدلالهای این نوشتار، از رهگذر تفاسیر اهل سنت، در مییابیم که پیش از اعلام ولایت غدیر، آیه تارک، آیه نصب و آیه ابلاغ نازل شده بود که همه این آیات مستقیماً، ناظر به مسئله ولایت علی(ع) و غدیر خم هستند. این آیات اهمیت مسئله ولایت را بر همگان آشکار می کند تا با این عوامل الهی همراهی کنند.
این نگارش به قلم حسین متقی در 183 صفحه تألیف شده است. مهمترین دستاورد این تحقیق، ارائه روش ترکیبی (فرهنگی مدیریتی و قضایی) در رفتار امیر المؤمنین علی(ع)، با تأکید بر روشهای فرهنگی، تربیتی و اخلاقی است.
این اثر به قلم غلامرضا آبروی در 160 صفحه منتشر شده است. کتاب مذکور، روایتی از بدعهدی ناکثان در جنگ جمل است که شرح غم بار این جنگ و انگیزههای آغاز آن را به تصویر کشیده است.
کتاب حاضر که اثر مهدی فقیه ایمانی بوده و در 200 صفحه منتشر شده، تاکنون یازده بار به چاپ رسیده است. این نوشتار، بررسی مستند روایت شریف «الحق مع علی و علی مع الحق» و اثبات آن با استفاده از منابع اهل سنت است.
این نگارش که به قلم علیاکبر احمدپور در 308 صفحه منتشر شده، تاکنون پنج نوبت روانه بازار نشر شده است. اثر حاضر در شش فصل همگرایی در سیره امام علی(ع) را بررسی میکند که عناوین فصل این اثر عبارتند از: مباحث مقدماتی، سقیفه آغازی بر واگراییها، بیعت و همگرایی، عرصههای همگرایی، عضویت در شورا، امام علی(ع) و عثمان، میانجیگری و اصلاح.
این مجموعه نوشته آیتالله احمد بهشتی در هشت جلد منتشر شده است. جلد اول تا هشتم این اثر به ترتیب حاوی 14، 16، 1، 10، 11، 1، 13، 13 نامه از نهجالبلاغه میشود.
این کتاب، ترجمه و تحقیق خصائص امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب(ع) اثر ابوعبدالرحمان احمد بن شعیب نسائی (از دانشمندان نامور اهل سنت در قرن سوم) و ترجمه و نگارش فتحالله نجارزادگان(محمدی) در 240 صفحه منتشر شده که تاکنون سه مرتبه بازچاپ شده است.
مترجم هر کدام از احادیث کتاب «سنن نسائی» را در سایر منابع شیعه و اهل سنت شناسایی کرده و در پاورقی آورده است. علاوه بر مقدمه و فهرستهای فنی، پارهای از یادداشتها نیز به کتاب افزوده شده است.
این کتاب اثر آیتالله سیدرضا صدر و به اهتمام سید باقر خسروشاهی در 86 صفحه منتشر شده که تا کنون 11 مرتبه بازچاپ شده است. در دنیای امروز، معرفی شیوهها و منشهای حضرت علی(ع) ضرورت انکارناپذیری است که باید به شکلهای مختلف به آن پرداخته شود و نویسنده در اثر حاضر نیز با همین هدف، گوشههایی از این دریای ناپیدا کرانه را میکاود.
این مجموعه اثر آیت الله احمد بهشتی در 13 جلد منتشر شده است. جلد اول تا هشتم این اثر مشتمل بر 481 حکمت از نهج البلاغه میشود.
انتهای پیام